luni, 5 octombrie 2015

La Pietrele Doamnei - Masivul Rarău

Pentru că nu ne putem sătura nicicum de munte, pornim de data aceasta în traversarea masivului Rarău. 
Urmăm Transrarăul, ce are o lungime de 28 de km, un drum foarte bun, cu o priveliște deosebită. Acesta face legătura între localitățile Chiril, de unde începe si excursia noastră, și Pojorâta, traversând astfel masivul montan. 
Altitudinea maximă a șoselei este  de 1400 metri, în apropierea Cabanei Rarău. 
Rezervația este situată în Carpații Orientali si face parte din Munții Bucovinei. 
Ajunși la cabană, la o aruncătură de băț de aceasta, se află Pietrele Doamnei. Dornici să le admirăm, pornim la drum urmând indicatorul cu cruce albastră.  
Pietrele Doamnei au o înălțime de 70 m și se află la altitudinea de 1634 metri, fiind ornate cu drapelul tricolor și crucea de lemn, de nelipsit. 
Despre Pietrele Doamnei s-a scris o legendă care explică numele acestora. 
În cea de-a doua domnie a lui Petru Rareș, pentru a-și apăra soția, fiul si averea. de turci, i-a adus în apropiere de culmile Rarăului, unde i-a ascuns într-o peșteră. Încercând să atace peștera, turcii au fost îngropați sub o avalanșă de bolovani. Așadar, stâncile care au apărat-o atunci pe soția acestuia au fost numite de localnici "Pietrele Doamnei". 
Proiect de viitor în Munții Rarău 
Consiliul Județean Suceava, împrună cu Romsilva, doresc construirea unui punct de belvedere pe stânca Piatra Șoimului. Acesta va avea podeaua transparentă, pentru a putea admira întreaga priveliște. Panorama de 270 grade va cuprinde în peisajul său Masivul Ceahlău, Giumalău și Valea Bistriței. 

Până data viitoare, vă invităm să urmăriți filmarea aeriană, realizată în Masivul Rarău.



Surse informații: Sursa 1, Sursa 2, Sursa 3, Sursa 4






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu