duminică, 15 noiembrie 2015

Spuma Bucegilor

Atunci când ajungeţi în Buşteni, cu siguranţă acestea sunt câteva din lucrurile pe care vreţi să le faceţi: 
să vizitaţi Castelul Cantacuzino; 
să mergeţi la Babele și la Sfinx; 
să încercaţi diferite trasee montane;
să urcați cu telecabina; 
să mergeţi la Cascada Urlătoare; 
Dar astăzi vă voi povesti despre Valea Spumoasă. Despre ea am aflat din vorbă în vorbă, pornind de la o simplă întrebare: "Ce putem să mai facem în Buşteni?", răspunsul fiind: "Aţi fost la Valea Spumoasă?"

Şi aşa am descoperit-o noi. Valea Spumoasă este un șir de cascade la poalele Caraimanului, care cu siguranţă merită descoperit şi admirat. 

Atenţie însă, dacă vreţi să ajungeţi aici, drumul nu este marcat. Aşa că, am întrebat mai întâi cum să ajungem, am mai citit pe internet câteva informaţii şi iată că am pornit la drum. 

Astfel, pornim pe drumul comun pentru Jepii Mici şi Cascada Urlătoare până când ajungem la o primă bifurcatie a drumului. Drumul din stânga este cel care păstrează în continuare traseul Jepilor Mici, iar celălalt este un drum care duce uşor dreapta pe un drum forestier. Se urmează acest drum, se trece peste un pod, iar de aici potecă îşi urmează cursul într-o continuă urcare timp de câteva minute. 

Cascada de la Pod

Ajunşi la cabana Salvamontului, găsim un indicator care ne arată intrarea în Valea Spumoasă. Ajunşi aici, după aproximativ 30 de minute de urcat, nu ne rămâne decât să ne bucurăm de acest colţişor de natură. 






Imagini realizate de WandeRo 





sâmbătă, 14 noiembrie 2015

Bun venit la "The Ghetto"

Într-un articol anterior v-am povestit un pic despre ce face WandeRo, anume că se plimbă peste tot prin ţară, întâlneşte oameni noi şi promovează unităţi de cazare şi obiective turistice.

Astăzi vom împărtăşi cu voi despre timpul petrecut la "The Ghetto" - o pensiune foarte primitoare situată la 10 minute de mers pe jos de centrul oraşului Buşteni.


Descoperind uşor - uşor "The Ghetto", am fost impresionaţi de frumoasa colecţie de aparate de fotografiat vintage, de galeria de tablouri cu actori și postere din filme precum "The Godfather" sau "The Good, the Bad and the Ugly". Restul.. va invităm să descoperiţi singuri.

Seara ne-am petrecut-o alături de gazde, persoane extrem de primitoare şi sociabile. Ce va mai putem spune este că aceştia au intrat pe piaţă turismului în urmă cu aproape 10 ani, când după cum ştiţi criza economică abia începuse. Sunt un exemplu de perseverenţă şi inovație pe piaţă, "The Ghetto" fiind rezultatul cel mai evident. Aşa că dacă cumva ajungeţi să îi întâlniţi veţi avea şi ce să povestiţi.

În final va invităm să descoperiţi pensiunea şi să veniţi cu poveşti noi, iar acum va lăsăm o conservă cu aer proaspăt din Bucegi! :)




P.S.: el este Berry Grăsanu' 


joi, 12 noiembrie 2015

WandeRo la Târgul de Turism al României

Astăzi, echipa WanderRo și-a petrecut ziua la cel mai mare eveniment din România dedicat turismului - "Târgul de Turism al României". 

Despre TTR sigur ați mai auzit... dar despre WandeRo, haideți să vă povestesc un pic despre ce face. 

Este o firmă tânără, proaspăt înființată. WandeRo călătorește peste tot prin țară, întâlnește oameni noi și promovează unități și obiective turistice din frumoasa Românie. 

Firma realizează portofolii foto-video, atât aeriene cu ajutorul dronei "DJI Phantom 3 Professional", cât și la sol, celor interesați să își promoveze unitatea de cazare sau alte obiective turistice într-o mainera inedită.

Întorcându-ne la târg



Plin de entuziasm și dornici să ne cunoaștem viitorii colaboratori, am început să ne plimbăm prin pavilioane și să descoperim piața turismului românesc.

A fost o adevărată experiență pentru noi, să mergem și să vorbim cu managerii unităților de cazare sau cu reprezentanții asociaților de turism, oameni care ca noi, "luptă" pentru o Românie frumoasă, îngrijită și bine promovată.


După prima zi la târg, suntem bucuroși că am am avut ocazia să discutăm cu atâția oameni și că am aflat părerile acestora. Totuși, cel mai mult ne bucură faptul că se încearcă trecerea la următorul nivel în ceea ce ține de promovarea turismului și a unităților de cazare, folosind  filmări la pensiuni sau tururi virtuale.

În cele din urmă vrem să mulțumim agenției touroperatoare "MOUZENIDIS TRAVEL", pentru invitațiile oferite și pentru oportunitatea de a participa la Târgul de Turism al României. Mulțumim!

În continuare ne puteți urmări pe YouTube, Facebook și în curând și pe site-ul propriu. 




miercuri, 4 noiembrie 2015

duminică, 18 octombrie 2015

Fotografia de călătorie


Când vine vorba de a pleca la drum, un lucru nu ar trebui uitat niciodată - aparatul de fotografiat. Așa că, pe parcursul articolului, veți descoperi câteva sfaturi refertioare la  fotografia de călătorie

Să începem cu pregătirea bagajului. Primul și primul lucru este reprezentat de aparatul de fotografiat în sine. Pe lânga acesta, ar fi bine să mai ai la tine și:
un încărcător;
unul - două carduri de memorie pentru aparat;
și eventual un laptop pentru a salva fotografiile. 
Totuși, până la pregătirea bagajului, fii sigur că ai ales o locație cu priveliște frumoasă, unde să te joci în voie.
Și, ca să fii sigur că ți-ai ales niște locuri interesante de vizitat și fotografiat, poți folosi două instrumente foarte utile, anume Internetul sau Google Maps/ Earth care te vor ajuta în alegerea celor mai potrivite locuri pentru viitoare ta călătorie.

Ce ar mai fi de menționat înainte de a porni efectiv, este să îți alegi kitul de fotografiat potrivit pentru drum (ex. "corpul"  DSLR-ului, trepiedul, unul - două obiective). Bineînteles, acest kit se poate adapta în funcție de experința și cunoștințele fiecăruia, în arta fotografică.

Pe drum, tot ce rămâne de facut este să:
  • devi cât mai creativ în privința compoziției fotografiei;
  • încerci să găsești diferite texturi, atât naturale cât și realizate de om; 
  • vânezi diferite subiecte de fotografiat: oameni, natură, animale, plante; 
  • nu uiți de fotografia macro; 
  • devi foarte apropiat de oraș, pentru că te va răsplăti cu o multitudine de culori și lumini în plină seară; 
  • devi romantic și să fotografiezi diferite siluete în plin apus. 
Mult spor la fotografiat!
Până data viitoare, vă invit să urmăriți pagina noastră de Facebook pentru alte fotografii și impresii din călătorii!



luni, 12 octombrie 2015

Motive să călătorești

#1 Vei savura fiecare clipă a călătoriei tale 

Se zice că vei regreta mai mult lucrurile pe care nu le-ai încercat decât cele pe care le-ai facut. De aceea călătoritul îți oferă cadrul perfect pentru a încerca cât mai multe, pentru a experimenta și pentru a rămâne cu amintiri extraordinare. 


#2 Poți admira adevarata frumusețe a naturii 

Anthony Douglas Williams spune asa: 
“Take a quiet walk with Mother Nature. It will nurture your, mind, body, and soul.”
Acesta te îndeamnă astfel să faci o plimbare alături de "Mama Natură", o plimbare ce îți va hrăni mintea, corpul si sufletul.  



#3 Vei destinde atât mintea, cât și sufletul

Pentru călător, inima îi este cel mai puternic aliat, dar și cel mai mare dușman. Acasă, va zbiera de dorință să înceapă o nouă aventură, iar când pe drum, îl face pe călător să se simtă peste tot acasă.




#4 Fie că vei plănui asta sau nu, vei face lucruri noi

Mic dejun pe Valea Cerbului :) 
Experiente noi. Mâncăruri noi. Prieteni noi. Oameni noi.

#5 Vei întâlni personajele tale favorite

Oamenii sigur intră în viețile noastre, cu un motiv. Aventura începe atunci cand le ascultăm poveștile și mai ales când facem parte din capitolele cele mai stufoase.



#6 Fără să îțî dai seama, vei începe să vezi dincolo de aparențe

Un lucru valabil în toate expedițiile noastre, a fost că peste tot am dat de oameni fascinanți, cu povești frumoase. Am aflat cum trăiesc, petrecând timp prețios alături de ei; am văzut cum se gătește la ei, cum mănâncă, cum cinstesc pe cei din jur și cum se bucură. Am aflat despre "of"-urile lor si despre visele lor. Am aflat că au familie peste hotare și copii în facultate la București, Cluj sau Iași.
Mereu ne-a fost greu să dăm mâna pentru a ne lua Rămas-bun, dar am lăsat peste tot un zâmbet și dorința de a ne revedea.

#7 Devii un explorator înrăit. Un veritabil Bear Grills, capabil să iasă din orice "încurcătură" 



#8 Vei fi în final împăcat cu ființa ta - un om mai fericit 



Spor la călătorit! :)



sâmbătă, 10 octombrie 2015

WandeRound Romania

De data aceasta vă invit să urmăriti acest videoclip, în care am surprins o Romanie pașnică, colorată, de început de toamnă.



Imginile au fost realizate pe drumul DN 7A în spre Petroșani și în satul Târsa din Hunedoara.



luni, 5 octombrie 2015

La Pietrele Doamnei - Masivul Rarău

Pentru că nu ne putem sătura nicicum de munte, pornim de data aceasta în traversarea masivului Rarău. 
Urmăm Transrarăul, ce are o lungime de 28 de km, un drum foarte bun, cu o priveliște deosebită. Acesta face legătura între localitățile Chiril, de unde începe si excursia noastră, și Pojorâta, traversând astfel masivul montan. 
Altitudinea maximă a șoselei este  de 1400 metri, în apropierea Cabanei Rarău. 
Rezervația este situată în Carpații Orientali si face parte din Munții Bucovinei. 
Ajunși la cabană, la o aruncătură de băț de aceasta, se află Pietrele Doamnei. Dornici să le admirăm, pornim la drum urmând indicatorul cu cruce albastră.  
Pietrele Doamnei au o înălțime de 70 m și se află la altitudinea de 1634 metri, fiind ornate cu drapelul tricolor și crucea de lemn, de nelipsit. 
Despre Pietrele Doamnei s-a scris o legendă care explică numele acestora. 
În cea de-a doua domnie a lui Petru Rareș, pentru a-și apăra soția, fiul si averea. de turci, i-a adus în apropiere de culmile Rarăului, unde i-a ascuns într-o peșteră. Încercând să atace peștera, turcii au fost îngropați sub o avalanșă de bolovani. Așadar, stâncile care au apărat-o atunci pe soția acestuia au fost numite de localnici "Pietrele Doamnei". 
Proiect de viitor în Munții Rarău 
Consiliul Județean Suceava, împrună cu Romsilva, doresc construirea unui punct de belvedere pe stânca Piatra Șoimului. Acesta va avea podeaua transparentă, pentru a putea admira întreaga priveliște. Panorama de 270 grade va cuprinde în peisajul său Masivul Ceahlău, Giumalău și Valea Bistriței. 

Până data viitoare, vă invităm să urmăriți filmarea aeriană, realizată în Masivul Rarău.



Surse informații: Sursa 1, Sursa 2, Sursa 3, Sursa 4






vineri, 2 octombrie 2015

Borsec sau orașul fantomă

Aventura noastră începe de data aceasta în Borsec, un oraş în care pluteşte amintirea unei staţiuni cândva plină de turişti. Fascinaţi de misterul acestui oraş, pornim la plimbare prin Borsec, dornici să descoperim cât mai multe despre acesta.

Plimbare de toamnă 
Istoric

Borsec este un oraş situat în nord-estul României, în judeţul Harghita, totodată este o veche staţiune, renumită pentru izvoarele sale minerale. Legendele despre apele minerale din zonă vorbesc despre originea şi efectele terapeutice ale acestora ca fiind străvechi.

Apa minerală din Borsec a obţinut numeroase premii şi medalii la diferite expoziţii internaţionale, primind în anul 1873 titlul de "Regina Apelor Minerale".

În anul 1953, Borsec devine staţiune balneoclimaterică.

Cure cu ape minerale
Izvorul nr. 3
Izvorul nr. 5
Izvorul nr. 6
Izvorul nr. 10
Izvorul nr. 11 
Borsec atunci și acum  

Foto 1
Foto 2

Borsec- anul 2015

Borsec - anul 2015 - Vila 52

În Prezent 

Cazare 

În prezent, din numeroasele pensiuni, au mai rămas doar câteva disponibile, din care o parte din acestea sunt:
  • Vila Veveriţa, str Jokay Mor, nr.3 
  • Pensiunea Silvanus, str Jokay Mor, nr.6 
  • Vila Anna, str Jokay Mor, nr.17 
  • Vila Riki, str Jokay Mor, nr. 19 
  • Pensiunea Ely, str Jokay Mor, nr.6 
  • Pensiunea Borsec, str. Carpaţi, nr. 115 
  • Pensiunea Roland, str. Carpaţi, nr. 123 
  • Pensiunea Ghiocelul, str. Carpaţi, nr. 131 
  • Chilimbar Pensiune, B-dul 7 Izvoare, nr. 7 
  • Pensiunea Rouă, B-dul 7 Izvoare, nr. 10 
  • Pensiunea Chris, B-dul 7 Izvoare, nr. 1 
  • Vila Stratan, B-dul 7 Izvoare, nr. 17 
  • Pensiunea Juliu's, B-dul 7 Izvoare, nr. 30 
  • Pensiunea Trandafirul, B-dul 7 Izvoare, nr. 65 
  • Pensiunea Agnes, Aleea Rotundă, nr.3 
  • Pensiunea Vila 63, Aleea Rotundă, nr.4



Unde mănânci? 

În funcție de bugetul alocat, câteva variante ar fi:
-fie la restaurantul pensiunii,
-fie cu mâncarea adusă de acasă,
-fie în oraș.

Important de ştiut este că nu sunt foarte multe magazine alimentare în zonă de unde poţi să îţi procuri mâncare şi dacă sunt, nu sunt foarte bine aprovizionate.

Atracții turistice 
  • Şapte Izvoare, aflat la circa 1500 m de centrul staţiunii. 
  • Poiana Zânelor situată la cca 400 m de centrul staţiunii. În drum se găsesc izvoarele 10 şi 11 pentru cură internă. 
  • Grotă Urşilor, situată la circa 1200 m faţă de centrul staţiunii. 
  • Peştera de Gheaţă 
  • Izvorul Străvechi, unul dintre cele mai vechi izvoare de cură din staţiune, situat pe drumul spre Peştera de Gheaţă. 
  • Izvorul Pierre Curie, aflat la o distanţă de cca 1800 m de centrul staţiunii, este izvorul cu cea mai radioactivă apă minerală din staţiune. 
  • Cetatea Bufniţelor, aflată la circa 2500 m de centrul staţiunii, pe o pantă abruptă şi înaltă. Aici pot fi vizitate ruinele unor construcţii militare din primul război mondial. 

Peisaj montan din Borsec

Chiar dacă în prezent Borsec nu mai are aceeaşi forţă turistică la fel ca în trecut, acesta rămâne în continuare un loc special pentru misterul ce îl învăluie, pentru peisajul deosebit de frumos, dar şi pentru efectul curativ al apelor minerale şi pentru aerul puternic de munte.



Sursă Foto 1 - link, Sursă Foto 2 - link 
Sursă informații - link